На Миколаївщині поліцейського судитимуть за організацію злочинної групи, яка зливала дизпаливо з вантажівок на трасах

Досудовим розслідуванням встановлено, що поліцейський створив та очолив організовану групу, яка вчиняла крадіжки дизельного пального з вантажних автомобілів, водiї яких у нічний час зупинялися на узбіччях доріг на відпочинок. Викрадене пальне група зберігала в гаражі, що перебував у користуванні одного з членів групи. В подальшому його збував сам організатор групи. Про цей йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

Скеровано до суду

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Миколаївської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що поліцейський створив та очолив організовану групу, яка вчиняла крадіжки дизельного пального з вантажних автомобілів, водiї яких у нічний час зупинялися на узбіччях доріг на відпочинок. Викрадене пальне група зберігала в гаражі, що перебував у користуванні одного з членів групи. В подальшому його збував сам організатор групи. Загалом з жовтня 2018 по січень 2019 року учасники групи викрали пального на суму більше 88 тисяч гривень.

Обвинувальний акт скеровано до суду за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України. (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою).

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років.

 

You may also like...