На Миколаївщині СБУ блокувала діяльність етнічного угруповання наркоторгівців

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури блокували діяльність організованого етнічного угруповання наркоторгівців.

Оперативники спецслужби встановили, що до складу угруповання входили особи неодноразово раніше судимі за торгівлю наркотиками. Ватажком наркоділків був громадянин сусідньої країни, який офіційно перебуває у розшуку. За інформацією СБ України зловмисники отримували метадон з Придністров’я, «розфасовували» його та реалізовували на території Миколаївської та Одеської областей через так звані «закладки».

Правоохоронці затримали шістьох учасників угруповання, у тому числі ватажка під час спроби збуту чергової партії метадону. У ході санкціонованих обшуків було вилучено понад сто п’ятдесят фасованих закладок, а також майже півкілограма наркотику та значний об’єм прекурсорів для їх виготовлення. Загалом ціна вилученого «товару» на «чорному» ринку становить приблизно півмільйона гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Наразі вирішується питання про обрання фігурантам справи запобіжного заходу та оголошення їм підозр у скоєння злочину у складі організованої злочинної групи.

Прес-центр СБ України

You may also like...