На Миколаївщині трьох поліцейських підозрюють у катуванні людини

24 жовтня 2018 року за узгодженням з процесуальним керівником прокуратури Миколаївської області слідчими управління СБУ в області повідомлено про підозру двом оперуповноваженим Інгульського відділу поліції ГУ Нацполіції в Миколаївській області та поліцейському патрульної поліції в Миколаївській області, які катували наркозалежного жителя с. Полігон Жовтневого району,  намагаючись змусити його визнати вину у скоєнні крадіжки.

Установлено, що зловмисники, за попередньою змовою групою осіб, без дозволу суду і власника житла, озброївшись заздалегідь підготовленими дерев’яними битами і металевою клюкою для гольфу, безпідставно увірвались до квартири неодноразово судимого, та спричинивши йому багаточисленні тілесні ушкодження, протиправно із застосуванням примусу доставили до Інгульського відділу поліції, де катували всю ніч в своїх службових кабінетах.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні беззаперечних доказів, поліцейським повідомлено про підозру у ряді кримінальних правопорушень – порушення недоторканості житла, вчиненого за попередньою змовою службовими особами із застосуванням насильства  (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 162 КК України), здійснення завідомо незаконного приводу, за попередньою змовою групою осіб, (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 371 КК України), вчинення катування, за попередньою змовою групою осіб(ч. 2 ст. 127 КК України),  вчинення службового підроблення, за попередньою змовою групою осіб(ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366  КК України).

Наразі вирішується  питання про застосування до поліцейських запобіжного заходу, який забезпечить виконання підозрюваними покладених на них законом процесуальних обов’язків.

Питання щодо недопустимості скоєння працівниками правоохоронних органів ганебних вчинків та їх суворе покарання піднімаюсться на кожній координаційній нараді — це принципова позиція прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса, начальника УСБУ в області Юрія Пасіка, начальника Управління внутрішньої безпеки в Миколаївській області ДВБ НП України Сергія Луцака.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

You may also like...