На Одещині СБУ блокувала функціонування схеми підкупу виборців

Співробітники Служби безпеки України задокументували протиправну діяльність, пов’язану з організацією підкупу виборців на користь однієї з політичних сил на території Одеської області, зокрема у Балтському, Подільському, Окнянському, Кодимському та Савранському районах.

Правоохоронці встановили, що механізм підкупу виборців, так звана «сітка», полягав у підкупі представників виборчих комісій, які гарантували голосування 31 березня 2019 року за одного з кандидатів на виборах Президента України. В залежності від розміру виборчої дільниці представникам комісій планувалось сплачувати від двох до трьох тисяч гривень.

Під час санкціонованих судом обшуків у організаторів схеми правоохоронці виявили в приміщенні одного з банків міста Подільськ гроші, що надійшли від політсили в розмірі вісімсот дев’ять тисяч гривень, шістнадцять тисяч шістсот доларів США та понад шість тисяч євро. Одночасно проведено три обшуки за місцями проживання організаторів підкупу виборців.

Під час санкціонованих слідчих дій, окрім грошей, виявлено списки з особистими даними виборців, відомостями щодо їх симпатій до кандидатів на виборах, записи з розподілом коштів між волонтерами та представниками виборчих комісій.

Також зафіксовано схему контроля за голосуванням через залучених волонтерів та підкуплених представників виборчих комісій.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Прес-центр СБ України

You may also like...