На Полтавщині повідомлено про підозру учасникам злочинної групи, причетним до розкрадання держмайна

Вчора, 1 листопада, правоохоронці затримали 5 осіб, які незаконно здійснювали вирощування зернових культур на території державного підприємства, що призвело до недоотримання підприємством прибутку на 10 мільйонів гривень.

В межах кримінального провадження оперативники Управління захисту економіки в Полтавській області Нацполіції задокументували протиправну діяльність директора однієї з філії державного підприємства, який, вступивши в злочинну змову з керівниками приватних підприємств, підписав завідомо збитковий договір про спільний обробіток та вирощування зернових культур на п’ять га землі, що належить філії.

Правоохоронці встановили, що фігуранти укривали фактичний обсяг вирощеного та зібраного врожаю, вказуючи в бухгалтерській та статистичній звітності лише його частину, завдали збитки державі в особливо великих розмірах.

Зокрема, шляхом реалізації зібраного врожаю як продукції приватних підприємств, державне підприємство недоотримало десять мільйонів гривень.

31 жовтня правоохоронці отримали ухвалу суду на проведення понад 30 обшуків на території Полтавської, Кіровоградської та Черкаської областей.

В ході проведених обшуків в офісних, складських приміщеннях та за місцем проживання посадових осіб працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції, слідчі Головного управління Національної поліції в Полтавській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури вилучили комп’ютерну техніку, бухгалтерську документацію та зібраний врожай зернових, що підтверджує причетність групи до протиправної діяльності.

Всіх учасників злочинної групи затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел. Довіри (098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...