На Полтавщині СБУ викрила двох прокурорів на вимаганні 5 тисяч доларів з місцевого комерсанта

Оперативники спецслужби встановили, що начальник Хорольського відділу Лубенської місцевої прокуратури Полтавської області та прокурор цього відділу вимагали гроші від колишнього директора одного із місцевих приватних підприємств.

Чоловіка обвинувачено у нібито привласненні бюджетних коштів. За 5 тисяч доларів прокурори обіцяли змінити директора обвинувачення на менш тяжкий злочин та у майбутньому укласти угоду про визнання винуватості з визначенням покарання у вигляді штрафу.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

Правоохоронці затримали обох прокурорів згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання всієї суми неправомірної вигоди. Одного на робочому місці, а другого за місцем проживання.

Зловмисникам повідомлено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, якщо неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

У разі доведення вини начальнику прокуратури загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Наразі затриманим оголошено підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Служба безпеки України

You may also like...