На Полтавщині сільському голові повідомлено про підозру у заволодінні понад ₴280 тис. бюджетних коштів (фото)

За про цесуального керівництва Миргородської місцевої прокуратури  голова однієї із сільських рад Миргородського району повідомлений про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, вчиненому у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України) та у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

За версією слідства, службовець уклав із фізичною особою-підприємцем 5 договорів підряду про проведення у селі поточного ремонту доріг.

Знаючи, що роботи виконані не в повному обсязі та неякісно, голова  підписав і скріпив печаткою завідомо неправдиві офіційні документи (акти приймання виконаних будівельних робіт та платіжні доручення), у результаті чого була суттєво завищена вартість виконаних робіт, а сільській раді заподіяна шкода у великих розмірах. За висновками комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи, ця сума склала понад 280 тисяч гривень.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Полтавської області

You may also like...