На Полтавщині судитимуть членів ОЗГ, які продавали неіснуючі трактори, спричинивши потерпілим збитків більше ніж на ₴2 млн.

Прокуратурою Полтавської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт за фактом шахрайських дій, вчинених організованою злочинною групою у складі 4 осіб, яка продавала громадянам неіснуючу сільськогосподарську техніку по заниженими цінами за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 361, ч. 2 ст. 200 КК України.

Організатором вказаної групи стала мешканка Харківської області, яка маючи вищу економічну освіту та досвід у сфері фінансового лізингу, перебуваючи на податковому обліку як фізична особа-підприємець, та будучи зареєстрованою як керівник та засновник певної юридичної особи, створила організовану групу, активним учасником якої був її власний чоловік та залучила до неї двох мешканок м. Полтави, які перебували у скрутному матеріальному становищі, проте мали досвід роботи в офісі та спілкування з клієнтами.

У подальшому, зазначена група осіб систематично розміщувала у мережі Інтернет та друкованих засобах масової інформації оголошення під виглядом продажу від імені суб’єктів господарювання мінітракторів за низькою ціною. Після укладення фіктивних договорів з фізичними особами щодо їх придбання та перерахування ними грошових коштів на розрахункові рахунки підконтрольних підприємств, зловмисники заволодівали отриманими грошовими коштами.

Шахраям вдалося незаконно заволодіти грошовими коштами 45 потерпілих громадян на загальну суму понад 2 млн гривень.

У кримінальному провадженні заявлено понад 30 цивільних позовів потерпілими щодо відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди.

Обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...