На Полтавщині судитимуть керівника підприємства, який 3 роки безпідставно не виплачував працівникам заробітну плату, заборгувавши більше 2 млн. грн.

Установлено, що протягом 2015-2018 років керівництвом одного з підприємств Полтавського району безпідставно не виплачувалася заробітна плата понад 100 працівникам. Загальна сума заборгованості складала більше 2 млн грн і щомісячно зростала.

За рахунок примусової реалізації майна підприємства, сума заборгованості зменшилася на 1,3 млн грн. Вилучені кошти від реалізації майна перераховано на користь 34 працівників в рахунок погашення боргу.

Прокуратурою здобуто беззаперечні докази, якими підтверджено, що підприємство мало можливість виплачувати заробітну плату працівникам, втім безпідставно це не робило.

Прокуратурою затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно директора вказаного підприємства за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 (невиплата заробітної плати) КК України.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...