На Полтавщині викрито групу наркодилерів, до якої входили колишні правоохоронці (фото)

Злочинна група з мешканців міста Кременчук займалася виготовленням та збутом психотропних речовин і наркотичних засобів на території Полтавської області.

Серед причетних до кримінального бізнесу – колишні співробітники міліції. Лідера ОЗГ та його найближчих соратників затримано під час спільної спецоперації працівників внутрішньої безпеки НПУ, слідчих та спецпризначенців полтавської і дніпропетровської поліції, за процесуального керівництва обласної прокуратури.

У травні 2019 року до Полтавського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла оперативна інформація щодо діяльності злочинної групи, яка займалася виготовленням, зберіганням та збутом психотропних речовин, наркотичних засобів та їх аналогів. Крім того, були наявні відомості про те, що до складу групи входили колишні співробітники правоохоронних органів.

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчим управлінням ГУНП у Полтавській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавщини розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що стійке злочинне угрупування організував 52-річний мешканець міста Кременчук, який залучив до кримінальної справи майже два десятки осіб – чоловіки та жінки, віком 27-52 років, та налагодив процес виготовлення і розповсюдження наркотиків у регіоні. Серед викритих дилерів – колишні працівники міліції.

Для виготовлення психотропних речовин та наркотичних засобів зловмисники облаштували приміщення у приватному домоволодіння в одному з сіл Кременчуцького району. Територію оснастили камерами цілодобового відеоспостереження.

Правоохоронці провели оперативні закупівлі у дилерів викритого угрупування. Експертиза підтвердила – придбаний товар – психотропна речовина.

13 лютого 2020 року проведено спільну спецоперацію працівників Полтавського управління внутрішньої безпеки поліції, слідчого управління поліції Полтавщини, за силової підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ НПУ, патрульної поліції Полтавської області, КОРДу ГУНП у Дніпропетровській області, та процесуального керівництва прокуратури Полтавської області. За місцем мешкання учасників наркогрупи та за місцем розташування нарколабораторії проведено 51 санкціонований обшук.

Виявлено і вилучено більше кілограма амфетаміну, розфасованого у тисячу сліп-пакетів, півкілограма марихуани, 970 літрів прекурсорів у каністрах та скляних ємкостях, шість мішків порошкоподібної речовини бурого кольору загальною вагою 300 кілограмів, паперові згортки з невідомою порошкоподібного речовиною, обладнання, устаткування та посуд для виготовлення наркотиків. Крім того, вилучено сім пістолетів без дозвільних документів, набої до них, мобільні телефони та оргтехніку, понад 700 тисяч гривень та 1,5 тисячі доларів США готівки та 5 автомобілів еліт-класу. У салоні автівок знайдено зброю та наркотики.

Попередньо, вартість вилучених наркотиків та прекурсорів за цінами «чорного ринку» складає майже 2,5 мільйони гривень.

На теперішній час 4 головних фігурантів групи, серед яких лідер та 40-річний колишній інспектор патрульної міліції, затримано в порядку ст.208 КПК України. Їм готується вручення про підозру та обрання запобіжного заходу. Разом з тим, тривають подальші слідчі дії, спрямовані на вручення підозр іншим учасників злочинного угрупування. За незаконні оборудки з наркотиками зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...