На Прикарпатті затримали валютних шахраїв (відео)

Аферисти, відволікаючи увагу, надавали фальшиві гривні особам, які мали намір обміняти валюту за вигідним курсом. Зловмисники давно потрапили в поле зору оперативників внутрішньої безпеки НПУ, однак затримали їх після чергової злочинної оборудки в Івано-Франківську спільно з карним розшуком та слідчими поліції, де шахраї встигли поміняти «липові» гроші на 25 тисяч доларів США.

Працівники Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ спільно з оперативниками карного розшуку та слідчими Івано-Франківській поліції затримали двох чоловіків, які підозрюються у скоєні злочинів. 47- річний мешканець Києва та його спільник, 34-річний волинянин, шахрайським чином привласнювали чужі кошти.

У приміщенні одного з офіс-центрів Івано-Франківська, під приводом обміну валюти місцевому мешканцю у сумі 25 тисяч доларів США, надали йому підроблені гривні. Таким промислом зловмисники займалися систематично. Скільки б ще осіб могли стали «жертвами» цих «мінял» невідомо, якби їх не затримали за місцем тимчасового мешкання правоохоронці.

Під час санкціонованого обшуку, за процесуального керівництва Івано-Франківської місцевої прокуратури, було виявлено та вилучено кошти, які напередодні аферисти привласнили у потерпілого.

Слідчі поліції, за процесуального керівництва прокуратури, готують вручення підозри чоловікам за ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та подання до суду про обрання запобіжного заходу. Одного з фігурантів шахрайства вже затримано в порядку ст.208 КПК України. За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...