На систематичному хабарництві викрили головного спеціаліста відділу надання адмінпослуг Управління Укртрансбезпеки у Волинській області

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на систематичному отриманні хабарів головного спеціаліста відділу надання адміністративних послуг Управління Укртрансбезпеки у Волинській області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від перевізників за надання дозвільних документів на міжнародні вантажні перевезення. Вартість його «послуг» становила сто доларів США з кожного транспортного засобу. У середньому зловмисник таким чином «надавав» понад п`ятсот дозволів щомісяця.

Крім того за окрему плату посадовець обіцяв клієнтам пришвидшити процес отримання відповідних документів, а у разі відмови від сплати «данини» ‒ створював штучні перешкоди при їх оформленні.

Правоохоронці затримали чоловіка згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочу місці під час отримання чергового хабаря від місцевого мешканця.

У межах кримінального провадження розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Служба безпеки України

You may also like...