На систематичному хабарництві викрили посадовця ГУ Державної продовольчо-споживчої служби в Одещини

Співробітники СБ України спільно з прокуратурою та Управлінням захисту економіки Нацполіції викрили на систематичному отриманні хабарів посадовця Головного управління Державної продовольчо-споживчої служби в Одеській області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець одного з підрозділів Держпродспоживслужби налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від фізичних осіб за реєстрацію сільгосптехніки. До протиправної діяльності посадовець залучив посередника.

Власники техніки зверталися до посадовця для реєстрації і отримання відповідних документів та номерних знаків. Він створював штучні умови, що не дозволяли зареєструвати техніку, і «наполегливо» рекомендував звернутися до посередника для «вирішенні питання». Спільник оголошував підприємцям умови, за яких можна безперешкодно оформити техніку, а також отримував від них неправомірну вигоду.

Вартість реєстрації, зокрема міні-тракторів, становила від трьох з половиною до восьми тисяч гривень залежно від модифікації та вартості. За місяць зловмисники оформлювали 10-15 одиниць техніки. Співробітники СБУ задокументували кілька фактів отримання неправомірної вигоди.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили гроші, отримані від протиправної діяльності, та інші речові докази проведення оборудки.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України посадовцю та посереднику оголошено про підозру в скоєнні злочину.

Триває досудове розслідування.

Служба безпеки України

You may also like...