На столичній Оболоні затримали серійного крадія лічильників

Слідчі довели причетність киянина до 12-ти злочинів. Затриманому загрожує до шести років позбавлення волі.

Протягом кількох місяців до Оболонського управління поліції від працівників комунального підприємства надходили повідомлення про зникнення із підвальних приміщень лічильників опалення та водопостачання. Кожне звернення правоохоронці ретельно відпрацьовували.

Як розповів начальник Оболонського управління поліції Михайло Ніконов, на розшук зловмисника був орієнтований весь особовий склад. Згодом на вулиці Північній працівники карного розшуку зупинили перехожого із рюкзаком. При перевірці вмісту наплічника правоохоронці виявили лічильник водопостачання, а відтак чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Це – 29-річний мешканець району, якого ми раніше затримували за аналогічні злочини. Також він має судимість за незаконне заволодіння транспортним засобом і зберігання наркотиків. Під час допиту він зізнався у крадіжці лічильника, із яким його зупинили, а також у причетності до ще одинадцяти аналогічних злочинів  і підтвердив це у ході проведення слідчого експерименту», – зазначив правоохоронець.

Після вивчення матеріалів та встановлення достатніх підстав Київською місцевою прокуратури №5 було прийнято рішення об’єднати всі кримінальні провадження в одне, а затриманому оголосити про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана із проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України.

«Зараз досудове розслідування завершено, відносно правопорушника складено обвинувальний акт, який скеровано до Оболонського районного суду міста Києва. Чоловіку загрожує до шести років позбавлення волі», – додав Михайло Ніконов.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...