На Сумщині двох правоохоронців-хабарників засуджено до 5 років позбавлення волі

За принципової позиції прокуратури Сумської області вже колишніх заступника начальника райвідділу – начальника кримінальної міліції Білопільського райвідділу УМВС України в Сумській області та старшого оперуповноваженого сектора карного розшуку зазначеного райвідділу міліції 16 липня 2019 року визнано винними у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди та засуджено до реальної міри покарання.

Досудовим розслідуванням встановлено та доведено в суді, що вказані правоохоронці в квітні 2015 року вимагали та отримали від мешканця м. Білопілля неправомірну вигоду в розмірі 5,2 тис грн за не притягнення останнього до кримінальної відповідальності. Водночас старший оперуповноважений, виходячи за межі наданих йому повноважень, із застосуванням сили змушував одного із затриманих зізнатись у низці злочинів.

У лютому 2016 року судом першої інстанції вже колишніх правоохоронців було засуджено до 5 років позбавлення волі, однак вони оскаржили вирок. Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції, відтак справу було направлено на новий судовий розгляд.

Переглянувши справу, Білопільським районним судом Сумської області обвинувачених 16 липня 2019 року засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років, з конфіскацією майна (окрім житла). Водночас колишніх начальника кримінальної міліції позбавлено спеціального звання майор міліції, а старшого оперуповноваженого – старший лейтенант міліції.

Дії заступника начальника райвідділу – начальника кримінальної міліції кваліфіковано ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, окрім зазначеної статті колишньому старшому оперуповноваженому сектора карного розшуку інкриміновано ще й ч. 2 ст. 365 (перевищення влади) КК України.

Прес-служба прокуратури Сумської області

You may also like...