На Сумщині під час одержання хабара затримали держвиконавця (фото)

Прокуратурою Сумщини спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Сумській області та детективами ГУНП Сумської області задокументовано злочинну діяльність державного виконавця Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по м. Харків Головного територіального управління юстиції в Харківській області, який вимагав від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду в розмірі 300 доларів за зняття арешту з рухомого майна боржника та закриття виконавчих проваджень.

У четвер, 18 жовтня 2018 року, вказаного державного службовця затримано в м. Харків у власному кабінеті після одержання обумовленої суми.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Сумської області

You may also like...