На Сумщині підприємець під час ремонту доріг привласнив близько ₴150 тисяч

Прокуратурою Сумської області за результатом слідства, проведеного слідчими Слідчого управління ГУ НП України в Сумській області, за оперативного супроводу співробітників УЗЕ в Сумській області повідомлено про підозру фізичну особу-підприємця, який під час ремонту дорожнього покриття привласнив бюджетні кошти.

Встановлено, що у 2017 році між цим підприємцем та Хустянською сільською радою Буринського району було укладено договір на проведення ремонту твердого дорожнього покриття ряду вулиць вказаного населеного пункту. У подальшому, на підставі актів виконаних робіт, підприємцю перераховано майже півмільйона гривень.

Однак, у ході слідства встановлено, що у офіційній документації підприємець зазначив недостовірні відомості про обсяги та якість виконаних робіт, у тому числі про використані під час їх виконання матеріали. Відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи обсяги робіт по ремонту дорожнього покриття є завищеними майже на 150 тис грн.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 та ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна, вчинене повторно), ч. 1 та ч. 3 ст. 358 (підроблення офіційного документа, вчинене повторно) КК України.

Довідково: підозрюваному загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Андрій Лисенко, речник Генпрокуратури

You may also like...