На Сумщині поліцейський охорони затримав шахрая-«гастролера»

Зловмисник прийшов до 83-річної бабусі за грошима, які начебто просила у неї онука. Й літня жінка, можливо б, і віддала йому всю наявну готівку, якби її розмову з «візитером» не почув сусід – працівник поліції охорони. Правоохоронець затримав  шахрая, який виявився жителем сусідньої області.

Затриманий та його спільники діяли за «класичною» схемою – на стаціонарний телефон 83-річної жительки Лебедина подзвонила жінка. Плачучи, вона назвалась онукою, та попросила грошей – 80 тисяч гривен. Розповіла, що під час сварки штовхнула якусь жінку, та впала й розбила голову, і зараз її у відділенні інтенсивної терапії готують до операції.

Бабуся чула з засобів масової інформації про таке шахрайство, тому спочатку їй не повірила. Але жінка на підтвердження своїх слів дала слухавку начебто слідчому. Чоловічий голос підтвердив все, що казала «онука», і порадив, не зволікаючи, передати кошти кур‘єру.

Спантеличена і стривожена бабуся вийшла з будинку у двір, і на вулиці перед власними воротами й справді побачила чоловіка, котрий на неї чекав та з кимось спілкувався по телефону.

На щастя, розмову пенсіонерки з кур’єром почув сусід, Ігор Стариченко, молодший інспектор батальйону поліції охорони  в Сумській області. На той момент поліцейський перебував удома після служби. Саме він прийшов на допомогу бабусі, і не тільки втрутився у їх бесіду, а й затримав кур‘єра. Той вчинив опір і намагався утекти, проте досвід, витривалість і відмінна фізична підготовка правоохоронця  перемогли. Старший сержант викликав колег та передав їм затриманого.

«Затриманому 33 роки. Він має зовсім інше ім‘я, і проживає у сусідній  області, – коментує Руслан Пиняга, начальник ГУНП в Сумській області. – І Лебедин – не єдине місто, де він ошукав людей. Сьогодні вже доведена його причетність до скоєння аналогічних злочинів у Шостці та Охтирці. Ми не виключаємо, що затриманий «гастролює» не тільки в нашій області, а й по всій Україні».

Наразі за фактом шахрайства у поліції відкрили кримінальне провадження, в рамках якого з‘ясовують коло спільників затриманого та його причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...