На Сумщині повідомили про підозру посадовцю, через службову недбалість якого втрачено майже півмільйона бюджетних гривень

Мова йде про угоду стосовно ремонту мостового переходу автомобільної дороги загального користування державного значення  Тростянець-Ніцаха-Солдатське.

Посадовець одного з відділів Служби автомобільних доріг мав контролювати та прийняти виконані роботи. Однак чоловік, не перевіривши фактичне виконання та якість ремонтних робіт, підписав офіційну документацію прийому-передачі. І в результаті керівник товариства, яке виконувало ремонт мостового переходу, в актах виконаних робіт завищив їх обсяги та привласнив майже 400 тисяч гривень.

Працівники поліції скерували на розгляд суду обвинувачення щодо директора товариства у привласненні  бюджетних коштів та службовому підробленні. Сьогодні слідчі відділення Тростянецького відділення поліції та працівники Охтирської місцевої прокуратури  оголосили підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки,  посадовцю державного підприємства Служби автомобільних доріг (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 4250 до 12750 гривень або без такого.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...