На Сумщині правоохоронці розшукують шахрайку, яка проводила «обмін старих грошей на нові»

Невідома діяла під виглядом працівниці соцзабезу. Ввійшовши в довіру 83-річної бабусі, під виглядом обміну старих грошей на нові, забрала в старенької шість тисяч шістсот гривень заощаджень. В поліції ведуться необхідні першочергові слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення особи зловмисниці та повернення втрачених грошей потерпілій.

Зі слів потерпілої, вона в пустила жінку до своєї оселі без вагань, бо до неї нерідко навідуються працівники різних комунальних служб. Остання повідомила, що проводить обмін старих купюр на нові європейського зразка та запропонувала старенькій перевірити купюри, які є у наявності. Та погодилась і винесла з хованки згорток з грошима. Гостя, аби відволікти господарку, попросила попити води. Коли ж та вийшла з кімнати, підмінила гроші на папірці.

Картинки по запросу старих грошей на нові

Під час проведення першочергових слідчих дій, правоохоронці встановили, що зловмисниця була не одна і того ж дня заходила ще до декількох місцевих жителів з аналогічною пропозицією. Але ті не впустили її в свої оселі, бо були обізнані про шахрайські схеми.

За даним фактом в поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці вживають заходів щодо розшуку зловмисниці та її спільників і вкотре закликають громадян не виявляти занадто довірливість, і не впускати до своїх осель незнайомих людей. І пам’ятати – в країні не проводиться жодної грошової реформи. Якщо вона колись і буде проходити, їй передуватиме широка роз’яснювальна компаній в засобах масової інформації.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...