На Сватівщині за розбійний напад на жінку-таксиста зловмисників засуджено до 7 та 3 років ув’язнення

Сватівським відділом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області підтримано державне (публічне) обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканців Сватівського району, які обвинувачувалися у розбійному нападі з метою заволодіння чужим майном з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’ю особи, яка зазнала нападу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 187 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у березні 2017 року 27-річний чоловік разом зі своєю 20-річною знайомою, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, викликали таксі для поїздки з м. Куп’янська Харківської області до одного з населених Сватівського району.

Прибувши за вказаною адресою, пасажири таксі замість розрахунку скоїли розбійний напад на жінку-водія. Нападник приставив до шиї потерпілої горловину розбитої скляної пляшки та наказав віддати гроші. Жінка намагалася чинити опір, тоді злочинець наніс їй численні удари кулаком в обличчя та почав душити.

У цей час спільниця розбою схопила сумку та заволоділи коштами потерпілої у розмірі 900 гривень.

У судовому засіданні прокурором доведено вину зловмисників у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення.

Вироком Сватівського районного суду Луганської області обвинуваченого засуджено до 7 років позбавлення волі, а обвинувачену – до 3 років позбавлення волі.

Прокуратура оскаржуватиме вказане рішення через м’якість призначеного покарання співучасниці злочину.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...