На території проведення ООС припинено злочинну діяльність судового експерта

За процесуального керівництва військової прокуратури Луганського гарнізону, слідчими СУ ГУНП в Луганській області спільно зі співробітниками УЗЕ в Луганській області ДЗЕ НП України та Луганського управління ДВБ НП України задокументовано та припинено незаконну діяльність судового експерта.

Він працював у секторі криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстрації документів, що їх супроводжують, Луганського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Експерт вимагав та отримав від власника транспортного засобу неправомірну вигоду на загальну суму 5 тис грн за складення акту огляду автомобіля для його подальшої перереєстрації.

Одразу після одержання неправомірної вигоди в розмірі 5 тис грн судового експерта затримано у порядку вимог ст. 208 КПК України. Предмет неправомірної вигоди виявлено та вилучено під час проведення слідчих дій.

Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від займаної посади. Слідчі дії тривають.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...