На Тернопільщині неправомірні дії директора заводу завдали підприємству збитків майже на ₴47 млн.

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора одного з підприємств харчової промисловості, який уклав договори за заниженою ціною, внаслідок чого підприємство втратило майже 47 млн грн.

Розслідуванням встановлено, що директор підприємства без одержання попередньої згоди зборів учасників товариства, уклав невигідний договір купівлі-продажу майнових прав, за умовами якого передав у власність одного з товариств з обмеженою відповідальністю майнові права на 2 приміщення картоплесховищ.

Діючи умисно та всупереч інтересам очолюваного підприємства, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої особи, достовірно знаючи, що ціна є заниженою та не відповідає ринковій вартості і вартості затрачених на неї матеріальних ресурсів, службовець своїми діями спричинив шкоду підприємству. Сума завданих збитків становить майже 47 млн, що є тяжкими наслідками для інтересів юридичної особи.

Завершено розслідування за ч. 2 ст. 364-1 КК України (зловживання повноваженнями, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої особи, використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права своїх повноважень, що спричинило тяжкі наслідки інтересам юридичної особи).

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

You may also like...