На вимаганні поборів з підприємців знову затримано посадовців поліції Пологів (фото)

Наприкінці 2018 року під час спільної спецоперації антикорупційних органів, під особистим контролем керівництва НПУ, було затримано очільника поліції Пологів на одержанні чергового хабара з підприємців. Однак, новопризначені посадові особи відділу поліції виявились не кращими за своїх попередників.

За неперешкоджання підприємницької діяльності, пов’язаної з металобрухтом, та уникнення кримінального переслідування пологівці повинні були щомісяця сплачувати “данину” до місцевого відділу поліції. Хабарники в погонах попались “на гарячому”.

У грудні 2018 року силами бійців відділу швидкого реагування та оперативників Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, слідчих ДБР, під процесуальним керівництвом ГПУ, за особистого сприяння керівництва Національної поліції України, було затримано начальника Пологівського відділу поліції.

42-річний полковник поліції був викритий на систематичному вимаганні та отриманні хабарів із місцевих мешканців, які займалися операціями, пов’язаними з металобрухтом.

Проте, резонансна та гучна подія, а згодом – заміна керівництва вищезазначеного відділу поліції, ситуацію не змінили.

Оперативники Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України знову встановили інформацію, що тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника Пологівського ВП та оперуповноважений того ж підрозділу продовжують злочинні “традиції” колишнього посадовця.

Зокрема, один з підприємців повідомив, що, погрожуючи створенням проблем у бізнесі, співробітники керівної ланки Пологівського ВП ГУНП у Запорізькій області змушують його передавати щомісяця 8 тисяч гривень “данини” за подальшу діяльність без перешкод. А за попередній період, “прострочений”, потрібно було повернути “пеню” у розмірі 24 тисяч гривень.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ військовою прокуратурою Запорізького гарнізону Південного регіону України спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Мелітополь, було розпочато кримінальне провадження за викритим фактом за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Отримання викритими фігурантами неправомірної вигоди на загальну суму 40 тисяч гривень було задокументовано спільними діями Запорізького УДВБ НПУ, ДБР та військовою прокуратурою. Підполковника та старшого лейтенанта поліції затримали відразу після корупційної оборудки, за особистого погодження та принципової позиції керівництва Національної поліції України. На підставі вимог ст.208 КПК України обох затримано.

Попереду – оголошення підозри та обрання запобіжного заходу поліцейським. За корупційні дії їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 років до 10 років.

Варто зазначити, що матеріали кримінального провадження відносно затриманого раніше начальника Пологівського відділу поліції, будуть скеровані до суду з обвинувальним вироком найближчим часом.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...