На Вінниччині повідомлено остаточну підозру Могилів-Подільському міському голові

У четвер, 18 липня 2019 року, Могилів-Подільському міському голові повідомлено про кінцеву підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 356, ч. 3 ст. 368 КК України.

Наразі стороною обвинувачення зібрані всі докази для надання можливості ознайомлення з ними стороною захисту, в порядку, визначеному ст. 290 КПК України та скерування обвинувального акту до суду.

Як раніше повідомлялося, у січні місяці поточного року, прокуратурою Вінницької області та Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції України у Вінницькій області задокументовано факт одержання посадовцями Могилів-Подільської міської ради неправомірної вигоди в сумі 7500 дол США за передачу у власність земельної ділянки площею 0,3 га під багатоквартирну забудову.

За результатами проведених першочергових слідчих дій, зібрано достатньо доказів, що стали підставою для повідомлення, у лютому поточного року, Могилів-Подільському міському голові підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Крім того, у ході слідства, зібрано відомості про додаткові факти вчинення останнім кримінальних правопорушень.

Зокрема, установлено, що, внаслідок самоправних дій Могилів-Подільського міського голови, у 2017 році, змінено штатний розпис міської ради, що призвело до припинення бюджетного фінансування одного із відділів та, як наслідок, до не виплати заробітної плати поновленим за рішенням суду працівникам на суму понад 550 тис грн.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прес-служби прокуратури Вінницької області

You may also like...