На Вінниччині викрито факт збуту онкохворим людям фальсифікованих ліків

Під процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області, слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області розслідується кримінальне провадження за фактом контрабандного переміщення з Туреччини, країн Азії та Російської Федерації на митну територію України лікарських засобів у значних обсягах не дозволених до використання в Україні та фальсифікованих, які групою осіб збуваються онкохворим пацієнтам, зокрема, хворим, що перебувають на лікуванні у Вінницькому обласному онкологічному диспансері.

Наразі у межах розслідування, за результатами проведення цілого комплексу слідчих дій, у т.ч. негласних, 9 листопада 2018 року, одночасно проведені обшуки у зазначеному медичному закладі, за місцями роботи та проживання осіб з числа медичного персоналу диспансеру та групи постачальників, які створили та налагодили мережу постачання, так званих, “ліків”.

Також обшуки по справі проведені у 4 обласних центрах, де фальсифіковані ліки акумулювався.

За їх результатами вилучена значна кількість різноманітних лікарських препаратів. Вирішується питання про призначення відповідних експертиз, припинення такої діяльності.

Тривають слідчі дії, з’ясовуються обставини вчинення злочину.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

You may also like...