На Вінниччині викрито осіб, які за хабарі «видавали» водійські посвідчення та «реєстрували» т/з

Прокуратурою Вінницької області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки у Вінницькій області затримано на одержанні неправомірної вигоди посередників, які за попередньою домовленістю з керівниками територіальних сервісних центрів МВС України у Вінницькій області налагодили схему щодо одержання неправомірної вигоди від громадян за позитивну здачу останніми іспитів на отримання водійських посвідчень, реєстрацію та перереєстрацію транспортних засобів, а також інших послуг.

У ході проведених обшуків за місцем проживання посередників та в належних їм автомобілях виявлено готівкові кошти, що передавалися в якості хабарів, десятки державних номерних знаків, чисті бланки довідок, сертифікатів та інших документів.

Як установлено першочерговими слідчими діями, вказані особи за системного сприяння керівництва територіальних сервісних центрів мали змогу реєструвати та знімати з обліку транспортні засоби, отримувати висновки щодо їх технічного огляду, навіть за відсутності самих автомобілів ї їх власників.

Наразі вказаних осіб затримано з метою повідомлення про підозру у вчиненні злочину та вирішення питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

You may also like...