На Вінниччині судитимуть членів організованої групи, які в умовах воєнного стану вчинили розбійний напад

Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно членів організованої групи, які в умовах воєнного стану вчинили розбійний напад (ч. 4 ст. 187 КК України).

Три члена організованої групи – мешканці м. Києва і Київської області за пособництва ще двох осіб у червні 2022 року на території одного із сіл Вінницької області в умовах воєнного стану із застосуванням ножа та мисливської рушниці вчинили напад на мешканця Житомирської області, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, та заволоділи 120 тис. грн потерпілого. Після цього вимушено припинили свою злочинну діяльність, оскільки були викриті правоохоронцями.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

You may also like...