На Волині затримано на хабарі співробітника внутрішньої безпеки поліції

Працівник підрозділу поліції, який викриває хабарників у лавах правоохоронців, сам виявився ласим до чужих грошей.

Старший лейтенант поліції, зловживаючи службовим становищем, вимагав неправомірну вигоду з мешканця Волинської області за непритягнення до кримінальної відповідальності. На одержанні 3 тисяч доларів США поліцейського затримали.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

У Луцьку, під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 3 тисяч доларів США, затримано оперуповноваженого Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. 27-річний старший лейтенант поліції перевівся до ДВБ з кіберполіції влітку 2017 року і знову збирався повернутися до того ж підрозділу. Однак вже в листопаді 2019 року був викритий у зловживанні службовим становищем в корисливих цілях. За вирішення питання щодо непритягнення до кримінальної відповідальності мешканця Волинської області за порушення законодавства у сфері комп’ютерних технологій поліцейський вимагав хабара.

За цим фактом Державним бюро розслідувань, за процесуального керівництва обласної прокуратури було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Спільними силами Управління Служби безпеки України, внутрішньої безпеки НПУ, ДБР та прокуратури Волинської області оперуповноваженого поліції затримали відразу після одержання ним неправомірної вигоди на території ГУНП.

Наразі поліцейському, затриманому на підставі ст.208 КПК України, готується оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. За корупційні дії йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...