На Закарпатті групу поліцейських викрито на систематичному хабарництві (фото)

Внутрішня безпека поліції та ГУНП у Закарпатській області, спільно з прокуратурою, викрили групу співробітників сектору реагування патрульної поліції одного з районних підрозділів поліції на поборах.

Під час несення служби поліцейські вимагали та отримували з водіїв-порушників «відкупні». Наразі вже оголошено підозри 6 патрульним поліції.

Оперативникам Закарпатського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України стали відомі факти неправомірної діяльності окремих співробітників сектору реагування патрульної поліції одного з районних відділів. За принципової позиції керівництва ГУНП області, спрямованої на самоочищення лав особового складу, було встановлено, що група працівників вищезазначеного підрозділу поліції систематично вдається до корупційних дій.

Зокрема, патрулюючи територію, інспектори СРПП виявляли водіїв, які так чи інакше порушували правила дорожнього руху і замість складання відповідних адміністративних протоколів, вимагали та отримували «розрахунок» на місці події. Сума відкупних залежала від «вагомості» правопорушення – від 200 гривень до 300 доларів США.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ прокуратурою Закарпатської області було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Після зібрання доказової бази цієї корупційної схеми 6 патрульним закарпатською прокуратурою оголошено підозру. На теперішній час тривають заходи щодо обрання їм запобіжного заходу та встановлення фактів причетності до інших злочинів. За систематичне хабарництво фігурантам загрожує позбавлення волі.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...