На Закарпатті затримали 4-х нелегалів та двох провідників, що збиралися переправити їх через кордон

Учора ввечері прикордонники Чопського загону спільно зі співробітниками Нацполіції затримали групу іноземців, що мали намір незаконно потрапити докраїн Євросоюзу, а також двох їхніх співвітчизників, які сприяли у їм у цьому.

О 19-ій годині дільничному інспектору відділу «Великий Березний» надійшла інформація від місцевого жителя про рух двох невідомих поблизу держрубежу. На пошуки правопорушників одразу вислали додаткові наряди, один з яких і виявив незнайомців на околиці села Княгиня. Вони прямували зі Словаччини в Україну. Обидва назвалися громадянами Таджикистану. Документів, що посвідчують особу, затримані при собі не мали.

У ході подальших пошукових заходів прикордонники спільно зі співробітниками Нацполіції виявили на автодорозі Сіль-Забрідь легковий автомобіль «Opel», у якому перебували ще четверо громадян Таджикистану. Чоловіка, двох жінок та 12-річну дівчинку перевозив громадянин України, походженням також з Таджикистану.

Затриманих доставили у прикордонний підрозділ задля з’ясування мети та законності перебування поблизу держрубежу. Як вдалося встановити у ході перевірочних заходів, вони мали намір потрапити до Словаччини в обхід пунктів пропуску. Двоє чоловіків, яких затримали на околиці с.Княгиня, прийшли з-за кордону, аби переправити їх на територію країн ЄС.

Після з’ясування усіх обставин та осіб затриманих їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ч.1 ст.203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України».

Окрім того, водієві легковика, у якому виявили іноземців, доведеться відповідати за вчинення правопорушення, передбаченого ст.206 КУпАП «Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг».

Щодо двох вихідців з Таджикистану, яких першими затримали поблизу кордону, тривають оперативні та перевірочні заходи. // zakarpattya.net.ua

You may also like...