На Заоріжжі викрили злочинну групу у нанесенні збитків державі більш ніж на мільйон гривень

Поліцейські викрили діяльність учасників організованої злочинної групи, які, зловживаючи службовим становищем, внесли недостовірні відомості до офіційних документів та привласнили грошові кошти Запорізької АЕС. Зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Триває досудове розслідування.

Детективи Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, за процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, викрили діяльність організованої злочинної групи у складі трьох осіб, які, зловживаючи службовим становищем, завдали збитків державі в сумі понад мільйон гривень.

Поліцейськими проведено ряд слідчих дій, допитано свідків та встановлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю, чоловік 1964 року народження, домовився з двома працівниками Запорізької атомної електростанції, 1983 і 1982 років народження, та у період з 2016 по 2017 рік нібито виграв тендер на поставку природніх мінеральних матеріалів.  Під виглядом виконання умов договорів на поставку, шляхом внесення до офіційних документів завідомо недостовірних відомостей, привласнили гроші Запорізької АЕС.

16 січня детективами Слідчого управління повідомлено трьом зловмисникам про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.366 (Службове підроблення), ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статей передбачає від семи до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування. Встановлюються все коло осіб, причетних до скоєння злочину.

На даний час у суді вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, що у Мелітополі поліцейські в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали раніше засудженого громадянина Молдови, який проник на територію приватного домоволодіння та намагався викрасти з будинку майно.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...