На Запоріжжі під час одержання ₴280 тис. хабара викрито співробітника пожежно-рятувальної частини

Генпрокуратурою спільно з СБУ та ДБР викрито співробітника Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Запорізькій області під час одержання 280 тис грн хабара.

Прокурорами Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних ДБР, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання державного обвинувачення у відповідних провадженнях ГПУ, спільно з працівниками ГУ БКОЗ СБУ та слідчими центрального апарату ДБР під час слідства у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України 12.03.2019 викрито та затримано співробітника Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Запорізькій області, який через посередника за не перешкоджання здійсненню господарської діяльності одним із підприємств, погодження нарядів на виконання робіт підвищеної небезпеки на ПрАТ «Запоріжсталь» вимагав та одержав хабар на загальну суму ₴280 тис.

12.03.2019 одразу після одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 260 тис грн обох осіб затримано, вилучено речові докази та предмет хабара.

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення обставин вчиненого злочину, вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...