На Запоріжжі правоохоронці затримали групу фальшивомонетників 

Працівники Управління захисту економіки спільно зі слідчими та спецпризначенцями ГУНП в Запорізькій області, під процесуальним керівництвом прокуратури, викрили діяльність злочинної групи, яка займалась виготовленням та збутом фальшивих купюр. Зловмисники затримані в порядку ст.208 КПК України.

04 жовтня працівники Управління захисту економіки спільно зі слідчими Слідчого управління та Заводського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області, із залученням спецпризначенців «КОРД», під процесуальним керівництвом Запорізької місцевої прокуратури викрили діяльність організованої злочинної групи.

Встановлено, що організатор злочинної групи – раніше засуджений мешканець Запоріжжя 1968 року народження особисто займався виготовленням фальшивих банкнот, а двоє членів злочинної групи – місцеві мешканці 1975 років народження, здійснювали збут фальшивих банкнот.

09 жовтня павоохоронцями проведено ряд обшуків за місцями мешкання фігурантів та місцях можливого знаходження засобів та предметів їх протиправної діяльності. В результаті поліцейські виявили та вилучили банкноти з ознаками підробки: 85 – національної валюти України, 7 – доларів США; 280 аркушів з надрукованими банкнотами гривень та доларів США, техніку, за допомогою якої здійснювався друк фальшивих грошових знаків та інші речові докази.

Вилучене направлено на експертизу до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Встановлено, що збут банкнот здійснювався щонайменше трьома способами: шляхом продажу їх іншим особам за ціною у тричі меншою за номінал; поповненням карткового банківського рахунку через термінали фінансових установ;  придбанням товару у магазинах та ринках Запоріжжя, отримуючи решту справжніми банкнотами.

Троє зловмисників затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Триває розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч.1 ст.199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, що оперативники безпосередньо після скоєння злочину затримали чоловіка, який викрав гроші з офісного приміщення у Вознесенівському районі Запоріжжя.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...