На Запоріжжі СБУ блокувала діяльність наркоугруповання

Співробітники Служби безпеки України блокували у Запорізькій області діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалось на виготовленні та збуті великих партій наркотиків.

Оперативники спецслужби встановили, що учасники групи вирощували канабіс на території двох приватних домоволодінь у Мелітопольському та Василівському районах. У чотирьох облаштованих парниках із системами крапельного поливу на площі два гектари кожний ділки висаджували кущі елітних сортів конопель. Готову до продажу марихуану зловмисники реалізовували через розгалужену мережу дилерів.

Правоохоронці затримали чотирьох представників угруповання у власних помешканнях під час підготовки «товару» до реалізації.

У ході санкціонованих слідчих дій за місцями проживання ділків та місцях виготовлення наркотиків співробітники СБУ виявили майже триста кущів канабісу та понад п’ятсот кілограмів переробленого наркотичного засобу. Вартість вилученої марихуани за цінами «чорного ринку» становить понад десять мільйонів гривень.

Вирішується питання щодо оголошення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 307 та ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття зловмисників проводились спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Також співробітники СБУ знешкодили в Одеській області організоване угруповання торгівців наркотиками.

Оперативники спецслужби встановили, що представники угруповання вирощували великі партії марихуани для продажу на території регіону. Нарколабораторію зловмисники облаштували у приватному домоволодінні одного із учасників групи. Щомісячний прибуток ділків від незаконної реалізації «товару» становив понад двісті тисяч гривень.

Під час санкціонованих слідчих дій у нарколабораторії правоохоронці виявили понад сто кущів канабісу, майже два кілограми готової для продажу марихуани, а також обладнання для вирощування та зберігання наркотичних засобів.

Прес-центр СБ України

You may also like...