Нацполіція затримала підозрюваного у вбивстві Діани Хріненко

Сьогодні, 15 серпня, поліцейські доставили зловмисника до суду для розгляду щодо обрання запобіжного заходу. Про це повідомив перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами,  24 серпня 2018 року у селі Суботці Знам’янського району Кіровоградської області зникла 17-річна місцева жителька Діана Хріненко. Для встановлення її місцезнаходження був створений оперативний штаб поліції. До його складу увійшли працівники поліції Кіровоградської області, а також найбільш досвідчені представники Департаменту карного розшуку і Головного слідчого управління Нацполіції.

В’ячеслав Аброськін зазначив, що поліцейські встановили обставини зникнення дитини. 24 серпня 2018 року 17-річна учениця місцевої школи Діана Хріненко вночі поверталася додому з дискотеки. Дорогою дівчина спілкувалась по телефону з хлопцем. Коли до подвір’я залишилося дійти близько 300 метрів, дівчина голосно закричала та сказала хлопцю, аби той швидко телефонував її матері, бо на неї напали. Потім зв’язок з нею перервався.

Правоохоронці організували масштабні пошуки зниклої неповнолітньої.  Упродовж  тривалого часу працівники поліції, рятувальники, військовослужбовці Нацгвардії та представники громадськості цілодобово прочісували село, де сталась подія. Крім того, відпрацьовувалися сусідні населені пункти та прилеглі до них території.

«У рамках пошукових та оперативних заходів, спрямованих на встановлення обставин пригоди, ми, в буквальному сенсі, обшукали кожен колодязь, кожну канаву, обійшли кожне подвір’я та перевірили всіх раніше судимих громадян і осіб без постійного місця проживання», – наголосив перший заступник глави Нацполіції.

Пошуки зниклої дівчини тривали увесь час, проте її останки знайшли лише у березні 2019 року. При проведенні слідчих та розшукових дій поліцейським вдалось вийти на підозрюваного – 28-річного мешканця одного з сіл того ж таки Знам’янського району на Кіровоградщині.

Слідчі зібрали доказову базу щодо причетності молодика до вбивства Діани Хріненко. Після цього його оголосили в розшук.

Поліцейським вдалося встановити місце перебування підозрюваного. Виявилося, що після скоєння злочину чоловік упродовж тривалого часу переховувався на території Республіки Польща. Завдяки тісній співпраці українських і польських правоохоронців зловмисника передано поліції України.

Сьогодні поліцейські доставлять затриманого до суду для обрання стосовно нього запобіжного заходу.

Нагадаємо, перший заступник глави Нацполіції виїхав до Кіровоградської області та на місці заслухав результати роботи групи, яка працювала над розшуком неповнолітньої Діани Хріненко.

Крім того, В’ячеслав Аброськін зустрівся з мамою зниклої на Кіровоградщині дівчинки.

Згодом перший заступник глави Нацполіції повідомив про те, що в рамках кримінального провадження слідчі розглядали шість версій розвитку подій за фактом зникнення дівчини.

Департамент комунікації Національної поліції України

You may also like...