Небезпека зараження туберкульозом, службове підроблення – виявлено грубі порушення законодавства працівниками конвойної служби

Прокуратурою Дніпропетровської області проведено перевірку з питань додержанням вимог чинного законодавства у діяльності ізолятора тимчасового тримання №2 Головного управління Національної поліції в області, за результатом якої встановлено ряд грубих порушень.

Так, протягом 2018-2019 років службові особи роти конвойної служби ізолятора тимчасового тримання, порушуючи правила інфекційного контролю, перевозили хворих на заразну форму туберкульозу з установ виконання покарань до судових органів спільно зі здоровими ув’язненими, чим наражали їх на небезпеку зараження вірусом.

За вказаними фактами внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.130 КК України (свідоме поставлення іншої особи в небезпеку зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби, що є небезпечною для життя людини).

Крім того, розпочато кримінальне провадження за фактом службового підроблення (ч.1 ст.366 КК України).

Встановлено, що працівники роти конвойної служби внесли до журналу щоденного передрейсового медичного огляду завідомо неправдиві відомості про проходження медичного огляду поліцейськими-водіями, які здійснюють конвоювання ув’язнених.

Неналежне забезпечення проходження водіями спецавтомобілів медичних оглядів є порушенням вимог Закону України «Про дорожній рух», Закону України «Про автомобільний транспорт» та Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України.

Проведення досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях здійснюватиметься Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Полтава.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...