Обвинуваченого, який переховувався від суду за зґвалтування неповнолітньої, заарештовано

Як вже повідомлялось, 10 січня 2019 року, працівниками роти патрульної служби поліції спеціального призначення «Миколаїв», під час несення служби в зоні Операції Об’єднаних сил, на території Покровського району Донецької області затримано 42-річного мешканця Братського району, який з 2015 року переховувався від суду у справі за обвинуваченням у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 152 , ч. 2 ст. 153 КК України, у зв’язку із чим перебував в розшуку. 
Зокрема, у 2014 році за результатом досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт стосовно вказаної особи у вчиненні статевих злочинів проти неповнолітньої. Не бажаючи нести передбачену законом відповідальність, зловмисник порушив визначені судом умови запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та втік до зони проведення Антитерористичної операції, де переховувався від суду.

Руки Анатолия Оноприенко. Фото из архива Юрия Ирхина.

Руки Анатолия Оноприенко. Фото из архива Юрия Ирхина.

Після затримання його оперативно було передано до Веселинівського районного суду для вирішення питання щодо обрання запобіжного заходу.

11 січня цього року за клопотанням прокурора Братського відділу Первомайської місцевої прокуратури стосовно обвинуваченого судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб та поновлено судовий розгляд кримінального провадження.

За вчинення інкримінованих йому злочинів обвинуваченого загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

You may also like...