Оголошено підозру ще одній особі АК МАУ, причетної до заволодіння коштами аеропорту «Бориспіль» в розмірі понад ₴10 млн.

Нагадаємо, що 12 листопада 2018 року за процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури керуючому спільною діяльністю – колишньому віце-президенту авіакомпанії МАУ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та в особливо великому розмірі) КК України.

Наразі другому фігуранту – колишньому головному бухгалтеру авіакомпанії МАУ повідомлено про підозру у вчиненні аналогічного злочину.

Установлено, що між ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» та державним підприємством ««Міжнародний аеропорт «Бориспіль» укладено договір про спільну діяльність з технічного обслуговування та ремонту повітряних суден, яку здійснювали працівники МАУ в приміщеннях аеропорту.

Так, службові особи авіакомпанії МАУ, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, приховали від держпідприємства реальні обсяги отриманих грошових коштів за виконання робіт з обслуговування та ремонту.

Внаслідок неправомірних дій осіб МАУ, державі завдано збитків на суму понад 10 мільйонів гривень.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

You may also like...