Оперативники затримали зловмисника, який пограбував киянку

Зловмисник вихопив із рук жінки гаманець із банківськими картками та втік, а згодом зняв 12 тисяч гривень з її рахунку. За скоєне фігуранту загрожує до шести років ув’язнення.

До Деснянського управління поліції від 35-річної киянки надійшло повідомлення про те, що на вулиці Закревського її пограбували. Жінка розповіла, що після нападу з її банківського рахунку зникло 12 000 гривень. На місце події негайно виїхали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група територіального управління поліції.

Як розповів начальник відділу кримінальної поліції Андрій Табала, у ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили та затримали 25-річного киянина, раніше судимого за аналогічний злочин:

«Ми з’ясували, що зловмисник помітив біля терміналу жінку, яка використовувала банківську картку. Спостерігаючи за нею, чоловік запам’ятав код, який вона вводила, та пішов за нею слідом, а коли киянка зайшла до під’їзду багатоповерхівки, відібрав гаманець із картками та втік. Протягом наступної години злодій у банкоматі зняв із чужого рахунку 12 000 гривень».

Фігуранту оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до шести років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...