Організаторці «референдуму» на Луганщині повідомлено про підозру за умисні дії, направлені на зміну меж території та держкордону України

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно мешканки Новоайдарського району, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Слідством встановлено, що 11 травня 2014 року громадянка України забезпечила проведення так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» в одному з населених пунктів Новоайдарського району Луганської області.

До кола обов’язків жінки, згідно відведеній їй ролі в зазначеному «референдумі», входила перевірка документів та видача місцевим мешканцям так званих «бюлетенів» для голосування.

Після проведення псевдореферендуму підозрювана разом з іншими членами дільничної виборчої комісії здійснили підрахунок бюлетенів та передали їх невстановленим особам з метою перевезення до так званого «штабу», який координувався сепаратистами  в смт Новоайдар Луганської області.

Натепер жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...