Передано до суду обвинувальний акт щодо екс-начальника Управління СБУ у Хмельницькій області

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом подій, які мали місце 19.02.2014 у м. Хмельницький.

24.06.2019 обвинувальний акт щодо колишнього начальника Управління СБУ у Хмельницькій області К. за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) та ст. 128 (необережне тяжке тілесне ушкодження) КК України, скеровано до Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області для розгляду по суті.

Указане кримінальне провадження рішенням прокурора Головної військової прокуратури 28.12.2018 передано за підслідністю до Державного бюро розслідувань.

01.02.2019 розслідування завершено та розпочато ознайомлення сторін провадження з його матеріалами.

У зв’язку із зволіканням стороною захисту, за клопотанням прокурора судом установлено підозрюваному і його захисникам строк ознайомлення до 22.06.2019, по завершенню якого обвинувальний акт невідкладно передано до суду.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...