Під час одержання 9 тис. доларів викрито двох вимагачів

Генпрокуратурою спільно з ДБР та СБУ під час одержання 9 тис доларів США викрито двох громадян.

Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань спільно зі слідчими Центрального апарату Державного бюро розслідувань та ГУБКОЗ СБУ, 13.02.2019 затримано на гарячому двох громадян, які вимагали та отримали нібито для подальшої передачі посадовим особам Міністерства аграрної політики та продовольства України чергову частину неправомірної вигоди у розмірі 9 тис доларів США. Загалом під час вчинення злочину зловмисники отримали 73 500 доларів США.

Установлено, що вказані грошові кошти дані особи вимагали та отримали у виконуючого обов’язки генерального директора одного з державних підприємств під погрозою звільнення з посади, використовуючи знайомство з посадовими особами Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 3 ст. 369-2 КК України.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі дії, а також вирішується питання про обрання запобіжних заходів затриманим особам.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...