Поліцейські видворили з України «злодія в законі» на прізвисько «Тенго Гальський» (відео)

Про це сьогодні, 30 жовтня, повідомив начальник Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) Національної поліції України Роман Осуховський.

Відтак 36-річному кримінальному «авторитетові» на 10 років заборонено в’їзд на територію країни. Водночас, за словами начальника ДСР, наразі розглядається новий проект закону. Згідно з ним особи, яким заборонено в’їзд за незаконний перетин державного кордону, будуть притягатися до кримінальної відповідальності.

Роман Осуховський повідомив, що вчора, 29 жовтня, працівники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно з УДМС в Київській області примусово видворили з території України «злодія в законі» на прізвисько «Тенго Гальський».

За словами начальника ДСР, кримінальний «авторитет» вже раніше видворявся за межі країни, зокрема – у квітні цього року із забороною в’їзду на 5 років. Проте згодом він незаконно потрапив на територію країни та мешкав у Києві.

«За нашою інформацією «Тенго» прибув на територію України для контролю над групами злочинців з кавказького регіону, які займаються скоєнням квартирних крадіжок та крадіжок з транспортних засобів», – повідомив Роман Осуховський.

Він додав, що на теперішній час розглядається проект відповідного закону. Згідно з ним особи, яким заборонено в’їзд в Україну, за незаконний перетин державного кордону будуть притягатися до кримінальної відповідальності.

«Нашим підрозділом спільно з СБУ зібрана інформація по «злодіям у законі», які діють у світі. У зв’язку з тим, що ці особи несуть загрозу національним інтересам, готуються матеріали для виставлення «злодіям у законі», які перебувають у громадянстві інших держав, заборони в’їзду. Ці особи та особи, які їх підтримують, – єдина транснаціональна злочинна організація», – повідомив Роман Осуховський.

Начальник ДСР додав, що для ефективної протидії «злодіям у законі», які є громадянам України або особами без громадянства і перебувають на території нашої держави, необхідні зміни до законодавства для криміналізації розповсюдження злочинної ідеології.

«Ми документуємо їхню злочинну діяльність, проте процедура притягнення їх до кримінальної відповідальності ускладнена. Бо ці особи є лідерами транснаціонального злочинного середовища і вони безпосередньо не скоюють злочини. Вони організовують, вирішують конфліктні ситуації, збирають гроші до так званого «общаку» та розподіляють їх», – зазначив Роман Осуховський.
За словами начальника ДСР, ефективною зараз є практика протидії кримінальним «авторитетам», яка була впроваджена у Грузії та Казахстані. Там, за його словами, наразі немає «злодіїв у законі».

«І у нас вплинути на цю ситуацію можна лише за допомогою врегулювання законодавства. Для того, щоб ці особи притягалися до кримінальної відповідальності за розповсюдження кримінальної ідеології, наприклад, за те, що вони організовують «сходки», залучають нових учасників в злочинну організацію. Тільки таким чином ми зможемо якісно протидіяти «злодіям у законі», – наголосив Роман Осуховський.

Департамент комунікації Національної поліції України 

You may also like...