Поліція пішла на таран, щоб затримати банду “сканувальників”

У Маріуполі на Донеччині 21 березня затримали 2-х мігрантів, які дистанційно відкривали та обкрадали салони автомобілів.

Іноземці, які раніше вже були засуджені за аналогічні злочини, володіли певними даними про особливості роботи оперативників, а тому діяли вкрай обережно. Окрім того, вони врахували досвід минулих помилок. Щоб не залишати слідів і витрачати на кожен злочин мінімум часу, вони опанували безконтактний спосіб відкриття салонів та відключення сигналізації, повідомили у відділі комунікації ГУНП в Донецькій області.

Таким чином, вся “операція” займала у злочинців лічені хвилини. Завдання для поліцейських ускладнювалося тим, що вони – мешканці іншої держави, і якщо місцезнаходження одного з них було відоме, інший, як з’ясувалося згодом, жив у хостелі.

“Залишаючись непоміченими, оперативникам вдалося задокументувати їх злочинну діяльність та зібрати максимум доказової бази. Залишалася лише фінальна стадія – реалізація спецоперації із затримання. Аби виключити можливість збройного опору та убезпечити мирне населення, до заходів було залучено спецпідрозділ КОРД”, – повідомляють у відомстві.

Під час спроби блокування автівки підозрювані натиснули на газ. Транспортний засіб почав рух у бік скупчення людей. Аби уникнути жертв, бійці пішли “на таран” і під час зіткнення зупинили машину.

Тривають невідкладні оперативні та слідчі дії. Під час обшуків вже вилучено мобільні телефони та сканувальний пристрій. Відкрито кримінальне провадження. Кількість потерпілих буде встановлено в ході досудового розслідування. // Вартові еспресо

You may also like...