Полковник Збройних Сил заплатить штраф за рішенням суду

Військова прокуратура Центрального регіону України завжди принципово реагує на порушення вимог Статутів Збройних Сил.

Зокрема, командир однієї з військових частин, дислокованої на Житомирщині, всупереч встановлених вимог нормативно-правових актів та Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, намагався приховати від військової прокуратури кримінальне правопорушення. Мова йде про випадок крадіжки військового майна, який мав місце на території розташування підрозділів військової частини.

В результаті таких дій офіцера ЗСУ правоохоронні органи не змогли оперативно провести першочергові слідчі дії для повного та швидкого розкриття злочину. Також це створило умови для втрати доказів у кримінальному провадженні.

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України за фактом недбалого ставлення до військової служби щодо вказаного полковника складено та направлено до суду протокол за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Недбале ставлення військової службової особи до військової служби»).

Вказаного полковника судом визнано винним та на нього накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі ста сорока п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 2 465 грн.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України 

You may also like...