Посадовець у змові з підприємцем заволоділи ₴400 тис. бюджетних коштів

Зловмисники привласнили понад 400 000 гривень, які призначалися на ремонт школи у Дарницькому районі столиці.

За це їм загрожує до восьми років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нет описания фото.У 2017 році начальник управління капітального будівництва Дарницької районної державної адміністрації та заступник директора приватного підприємства уклали договір на виконання будівельно-ремонтних робіт приміщень школи, що на проспекті Миколи Бажана. Загальна сума витрат складала майже 3 000 000 гривень, яку виділи із державного бюджету.

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва та оперативного супроводження управління стратегічних розслідувань у місті Києві працівники слідчого управління столичної поліції встановили, що під час проведення ремонтних робіт посадовець у змові з представником приватного підприємства підписали кілька актів виконаних робіт із недостовірною інформацією.   У такий спосіб спільники привласнили понад 400 000 гривень бюджетних коштів.

Досудове розслідування тривало за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Після збору доказової бази суд прийняв рішення щодо арешту грошових коштів представника приватного підприємства на суму 60 000 доларів США та 1 160 євро.

На даний час обвинувальний акт для розгляду направлено до Дарницького районного суду столиці. Підозрюваним загрожує до восьми років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...