Посадовця Нацполіції викрили на організації незаконного вивезення продукції із зони ЧАЕС

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрили посадовця Нацполіції на організації незаконного вивезення продукції з території зони радіоактивного забруднення Чорнобильської АЕС.

Оперативники спецслужби встановили, що керівник одного із підрозділів відділу поліції зони ЧАЕС Головного управління Нацполіції в Київській області налагодив вивіз товарів, зокрема рибної продукції, із зони відчуження без проходження обов’язкового дозиметричного контролю. До протиправної діяльності посадовець залучив працівників поліції батальйону з охорони зони радіоактивного забруднення.

Небезпечну для здоров’я людини продукцію зловмисники нелегально переправляли через контрольно-пропускний пункт «Дитятки» для продажу на території регіону. Співробітники СБУ задокументували факти незаконних дій зловмисників.

За попередніми оцінками, щоденний прибуток фігурантів справи становив понад сто п’ятдесят тисяч гривень.

Наразі начальнику підрозділу відділу поліції зони ЧАЕС оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 249 та ч. 4 ст. 267-1 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності, а також посадовців поліції.

Спецоперація з викриття зловмисників проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області, а також за участі працівників внутрішньої безпеки Нацполіції.

Прес-центр СБ України

You may also like...