Посадовця столичної поліції викрито на фінансових махінаціях (відео)

Очільник одного з підрозділів поліції Києва, перевищуючи свої службові повноваження, безпідставно завищував преміальні виплати підлеглим, з яких більшу частину потім забирав собі.

Як тільки про аферу стало відомо керівництву ГУНП у Києві – поліцейський був затриманий оперативниками Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Київським міським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України було встановлено, що посадова особа одного зі структурних підрозділів столичної поліції намагається збагатитися за рахунок ввіреного особового складу. Про отриману інформацію негайно доповіли керівництву Головного управління НПУ Києва, яке підтримало неприпустимість подібних дій.

В результаті проведених спільних заходів стало відомо, що 40-річний підполковник поліції підняв відсотки преміювання своїм підлеглим, а потім зобов’язав повертати йому 75 відсотків від отриманої премії. Встановлено, що за такою схемою фігурант наживався потягом кількох місяців.

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції прокуратурою Києва було розпочато кримінальне провадження за викритим протиправним фактом.

За підтримки та сприяння керівництва ГУНП у Києві, бійці ВШР ДВБ спільно з працівниками КМУВБ ДВБ НПУ та столичною прокуратурою затримали зазначеного посадовця відразу після отримання ним частини чергової «данини» – 18 тисяч гривень.

На теперішній час тривають санкціоновані обшуки за місцем служби та проживання викритого поліцейського. Готується оголошення підозри та обрання йому запобіжного заходу.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...