Повідомлено про підозру чоловіку, який збував підроблені гроші, радіоактивні матеріали, зброю та психотропи

Встановлено, що упродовж 2019 року житель столиці приїжджав до міста Бориспіль та з метою особистого збагачення незаконно збував місцевому жителю іноземну валюту, радіоізотопний сигналізатор, який належить до радіоактивних матеріалів, а також вогнепальну зброю.

Окрім того, взимку 2020 року, останній, перебуваючи в місті Бориспіль незаконно збув психотропну речовину, обіг якої обмежено під час чого був затриманий працівниками поліції.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 265, ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут підроблених грошових коштів, незаконне поводження з радіоактивними матеріалами без передбаченого законом дозволу, придбання, носіння, зберігання та збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу, незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту, а також збут психотропної речовини).

У разі доведення вини особи, останньому загрожує покарання до 8 років позбавлення волі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокуратура Київської області

You may also like...